Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Archívum

Feedek

Február 17.

2008.02.18. 13:53 :: exberliner

Szombaton megnéztünk még két lakást, vagyis csak egyet, mert a másik címről elkéstünk. Nem messze van a Kollwitz Parktól, azaz nagyon közel ahhoz a lakáshoz, amit most szeretnénk kivenni.   Ami a lakáshelyzetet illeti, elküldtük az adatainkat meg a SCHUFA ellenőrzéshez a hozzájárulást (ez olyasmi, hogy nem vagyunk BAR listásak és nincsenek bérleti díjtartozásaink), az ügynök, aki a lakást is megmutatta, azt írta, hogy elküldte az adatainkat a tulajdonos céghez, akik most – gondolom elbírálják, hogy kiadják-e nekünk vagy sem. Mindenesetre most optimistább vagyok; egy nagyobb céget talán kevésbé vezérelnek előítéletek, mint egy magánszemélyt. A Kollwitz Platzon egyébként jópofa piac van vasárnap, biómézet, lenolajat és kézműves termékeket árulnak körben a tér mentén, a környékbeliek pedig nézelődnek és beszélgetnek. Inkább tűnik hétvégi terefere programnak mint komoly Wirtschaftnak.

Tegnap elmentünk a Kurfürsterdamnra, a régi berlini főutcára, Nyugat-Berlin egykori központjába, ami leginkább a pesti Andrássyra hasonlít, bár jóval kisebb a forgalom.
Itt áll ez a templom:

A Francia Intézetben – ami egy kisebb francia negyed közepén van: francia üzletek, kávézók, stb. -  a Cinema Parisban megnéztünk egy francia filmet német felirattal. Érdekes módon értettem. Ezen kívül a nap eseménye Koszovó függetlenné válása volt, amit városszerte dudáló konvojokban zászlót lengető albán maffiózók ünnepeltek (csak BMW, Merci és Audi Q7).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://exberliner.blog.hu/api/trackback/id/tr52344098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása