Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Archívum

Feedek

Április 22.

2008.04.22. 10:57 :: exberliner

A hétvége viszonylagos csendben telt, az egyetlen említésre méltó esemény (amit jobb lenne talán titokban tartani) egy magyarországi kötődésű szerző, Ödön von Horváth Kasimir és Karoline című darabjának ingyenes kreuzbergi bemutatója volt. Anni 10 perc után már a vállamon aludt, míg mi többiek a sor közepéről való feltűnésmentes menekülés különböző módozatait tervezgettük. Az előadó lelkes amatőrök sok rokont és ismerőst hívtak, mert néző, az előadás színvonalának cáfolatára, szép számmal akadt; így a menekülés reménytelennek tűnt. Ráadásul úgy tudtuk szünet sem lesz, ami szerencsére másképpen alakult...

 

(Zerpenschleuse)

Tegnap elvittem Gábort és Editet (Anni magyarországi ismeretsége) kabriót vásárolni Zerpenschleuseba, ami egy falu Berlintől északra. Úgy látszik, ha valaki Magyarországon Fiat Barchettát akar vásárolni, akkor egyenes út vezet Berlinbe (vagyis környékére). Tény hogy az 5500€ egy jó állapotú autóért igazán kedvező árnak tűnik. Mellesleg nagy szerencséjük volt az időjárással, mert ebben az évben talán először volt napsütés, meleg, igazán jó kabriós idő, úgyhogy nem kell hazáig csukott tetővel szenvedni. Bár amekkora hely egy Barchettában van, talán még sem lehetett a 10 órás hazaút valódi kéjutazás.

Ma, a thaiföldi menekülthullámot elkerülendő, kora hajnalban (7 kor van nyitás) elmentem az Ausländerbehördébe és megkaptam a tartózkodási engedélyem. A hivatal szerint már március 6-án kipostázták, én mégsem kaptam meg. Mindenki azt kérdezte, hogy ki van-e írva a nevem a postaládára. Hát ki van. Mégis, nem az egyetlen levél, amit nem kapok meg. Úgy tűnik valamiért a Deutsche Post tiltólistára tett. Ma még nagyobb betűkkel kiírom a nevemet. :/

Ja és ma teljesen németül ügyintéztem. :) Következő terv: már mehetek akár Integrationkursra is.

Ma a jó időnek köszönhetően kialakult kerékpáros dugók láttán többször eszembe jutott a budapesti Critical Mass – itt, Berlinben, nem kell különösebb szervezés ahhoz, hogy kb 80000 kerékpáros legyen az utakon: elég egy kis napsütés.

Az épületfelújítók most fogtak csak igazán munkához: jelenleg az erkélyünkön ütvefúrnak; így megy ez egész nap, igazán kellemes háttérzaj, ha egész nap itthon lennék valószínűleg a pszichiátrián kötnék ki... Remélem nem tart már sokáig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://exberliner.blog.hu/api/trackback/id/tr54436690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása