Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Archívum

Feedek

Május 25.

2008.05.26. 06:30 :: exberliner

Vége egy újabb hétnek. Újabb berendezési tárgyakkal leptük meg a nappalinkat, egyre szobásabb... asztalka, ülőke, miegymás. A konyhába pedig egy új jövevény a SEG hűtő rotyog-mormog.

Persze nem csak anyagiakban gazdagodtunk:

Szerdán volt a revü a Wintergartenben, ami elég érdekes egyveleg volt. Korántsem klasszikus varieté, inkább, hogyismondjam, Anni azt mondaná, olyan mint Berlin: régit a modernnel, artistákat divatbemutatóval, technót és heavy metált Cole Porterral keverő kavalkád, túlnyomórészt nyugdíjas közönséggel, ami végső soron szórakoztató, de még egyszer semmiképpsem.

Csütörtökön a Moholy-Nagy „Galerie” kiállítás megnyitója volt a CHB-ban, ahol az volt az érzésem, hogy a rendezvény valódi célja a berlini magyar kultúr-klikk kiváló abszorpciós képességének manifesztációja volt. Voltak legószobrok és fotómontázsolt képregényszerűség, nem mellesleg a potyapezsgőt is gyéren mérték... szóval nem volt miért maradni.

Péntek este megnéztük a Rotfrontot (az egyik „hazai” érdekeltségű berlini banda) a koncerten találkoztunk Anni pár munkatársával, ismeretlen magyarokkal, és magyarul beszélő ismerősökkel meg persze Dorkával és barátaival. Az eldugott motoroskocsma alig-alig megtelt, de a hangulat remek volt és a tulajok olcsó „fütyülős barackkal” igyekeztek fokozni. Szombaton ezért kissé nyűgös voltam, a bútorprojekten kívül majd minden kommunális tevékenységet bojkottáltam.

Vasárnap voltunk Hundertwasser kiállításon, amihez jóval kisebb volt a hírverés és olcsóbb is volt mint anno tavaly Pesten, mégis színvonalasabbnak éreztem és a helyszín (Kulturstiftung Schloss Britz) igazán nagyon pofás. Szép kis kastély parkkal. Oda felett átvágtunk Neukölnön, ami korántsem olyan vészes (nappal), mint a „nyócker”, holott ez itt a gettó.

 

(Kulturstiftung Schloss Britz)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://exberliner.blog.hu/api/trackback/id/tr92487473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása