Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Archívum

Feedek

December 6.

2008.12.06. 17:00 :: exberliner

Tudom már, hogy egy hétre nem érdemes hazamenni, nincs idő semmire... A visszaút bár nem volt mentes az izgalmaktól (Csehországban esett a hó), de 9 körül már itthon is voltunk. Azóta van már téli gumim is - ezzel párhuzamosan az idő is téliesre fordult.

Véget ért a VHS tanfolyam, ma vizsgáztam, hogy milyen sikerrel azt hivatalosan 6-8 hét múlva tudom meg; a vizsgacentrumok, német precizitással (?) és lassan őrölnek. Nem hivatalosan már most átmentem szerintem, legalábbis nagyon megdöbbennék, ha nem így lenne. Most januárig nincs tanfolyam és még nem eldöntött, hogy hova fogok járni, de egy biztos, nem a kreuzbergi VHS-be, már csak azért sem, mert itt áprilisig nem indul délutáni tanfolyam – nem értem pontosan miért, de van más kerületben is VHS, legrosszabb esetben, pedig megyek nyelviskolába... 

Van újabb tanítványom, egy újabb fejlesztőmérnök, ugyanabból az alomból (a szóbeszéd kaphatta fel a nevemet így jutott el hozzá is a hírem :) ) – ő most a Peugeotnak fejleszt hibrid hajtásláncot (vagyis ehhez vezérlést), ezért keddtől péntekig Párizsban van (hétfőn este tanulunk). Egy nagyon szép lakásban lakik P'bergben és jópofa figurának tűnik. Azonban nem csak ő hallott működésemről, kedvenc kis cégem is beajánlott egy partnerének, amennyiben sikerül minden részletet tisztázni, itt jövőre kezdek (a képzésszervezésért felelős idén már nem dolgozik).

December 19-én az én óráim is leállnak – Anninak ekkor kezdődik el csak igazán a „mulatság”, az év végi zárás, sokszor megtelik már a hócipője (bár ezt ma reggel nem ellenőrizte és így nem találta meg, hogy mit rejtett bele a nagyszakállú...). Így telik hát a december... ma koncertre megyünk (Händel) a Gendarmarkton a Französische Domba, kedden pedig Gotan Projectre az utca másik oldalára (Tempodrom).

Kedves "ufólátó" exlakótársunknak mondhatni kiállítása nyílt P'berg egy felkapott utcájában (a nevére most nem emlékszem)  - legalábbis a kiállításmegnyitó valódinak tűnt - egyszóval felvitte az Isten a dolgát. Remélem egyszeri memoárjában majd megemlékezik a korai, de benyomásokban gazdag "Stresemann" korszákáról, persze csakis elismerő szavak kiséretében...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://exberliner.blog.hu/api/trackback/id/tr3807827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása