Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Archívum

Feedek

December 28.

2008.12.28. 21:38 :: exberliner

Karácsony óta itthon vagyunk, csak egészen keveset mozdultunk ki. Szombaton a Museum für Fotografieben jártunk, ahol megnéztük a Helmut Newton Stiftung kínálatát – nagyon jó képek (Helmut lőtte ezt a képet is), a hely a szokásos német professzionális múzeum színvonalat hozta: érdekes, szervezett és kényelmes.

Utána gumibelsőt (és egyebet) kellet venni, ebben a hónapban már ki tudja hányadikat, Anni csak decemberben három defektet már biztosan kapott; nekem ma vágta szét a kereket egy eldobott sörösüveg, amit nem vettem észre. Úgy tűnik, a berlini folklór szerves része, hogy az utcán elfogyasztott sör melléktermékét szilánkokra törjük az úton, már szinte lehetetlen miattuk közlekedni.

Várom már nagyon, hogy valakit törés közben tetten érjek. Lesz ott kenyértörés, kesztyűbe dudálás és bajellátás, vagy nem... Mindenesetre felvinném a pfandot vagy 50 centre, hátha kevesebb üveg törne. Mégjobb lenne, ha este 10-től csak visszataszító műanyag palackokban lehetne a sört kiadni, mintegy pedagógiai jelleggel... Így hát holnap szerelhetem a kerekemet, hogy délután külsőleg és belsőleg is megújulva gurulhassak órára.

Egyébként a tél eléggé gyilkolja a kerékpárokat, az enyém még úgy ahogy ellenáll, de Anni mauer parki szerzeménye folyamatosan amortizálódik, bovdenek szakadnak, fémek deformálódnak, de van remény, valahogy az elmúlt kb. 20 telet is átvészelte (esetleg kamrában).

Elkezdtünk német TV adásokat nézni, nem is annyira borzasztó... (Maga a tény, hogy tévét nézünk is elég borzasztó)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://exberliner.blog.hu/api/trackback/id/tr27845925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása