Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Archívum

Feedek

Szeptember 3.

2008.09.03. 11:21 :: exberliner

A kocka el van vetve: az újabb német órák a helyi VHS-ben lesznek, nekem minden hétköznap, Anninak 3x egy héten.

Megkaptam a levelet és már választ is írtam, bár mire hazaér már én is otthon leszek, hiszen pont egy hét múlva…

Lássuk az elmúlt időszak történéseit: voltunk múzeumtúrán a Lange Nach der Museenen augusztus 30-án, a végére jól kimerültünk. Tömeg természetesen volt. A Berliner Domban kezdtünk, ahol felmásztunk minden toronyba és kupolába, ahova lehetett és orgona koncert is volt – elég halkra hangolt orgonával. A Pergamonmuseumba nem jutottunk be, mert hatalmas sor állt és nem volt türelmünk hozzá, így a Museuminsel egy másik múzeumába a Bode Museumba mentünk, aminek a felső szintjéhez már nem maradt erőm. Utána találkoztunk az Oranienburger Straßén Anni egyik kollégájával és annak egy lovagjával, aki sajnos nem tud angolul, így kénytelenek voltunk németül társalogni.

Voltunk szabadtéri koncerten a BMW jóvoltából. :) Érdekes ahogy a szponzort kezelik a németek. A koncert előtt a zenekart vezetője (Staatsoper) bemondta, hogy a mai este a BMW-nek köszönhetően van ingyen, amire a közönség igen lelkes tapssal reagált. Ugyanígy köszöntötték az említett cég valamelyik píárosát. Meglepődtem. A koncert kellemes volt, a tömeg megállította az Unter den Linden forgalmát is.

A tetőfelújítás, bármennyire is hihetetlen, még nem ért véget. Gondolom, már csak egy pár hét fúrás és teljes erővel kalapácsolás van hátra. A végül tudom, hogy hiányozni fog: veszek majd egy barkácskészletet, fúró már van. Fanatikusoknak most letölthető.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://exberliner.blog.hu/api/trackback/id/tr48646203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása