Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Archívum

Feedek

Április 5.

2009.04.05. 11:15 :: exberliner

Múlt héten vendégek voltak, de nem nagyon foglaltak le, sokat dolgoztunk mind a ketten és Anni a nyelvvizsgájára is készült, ami nyilvánvalóan sikerült is – bár hetek óta mondogatta, hogy képtelenség rá felkészülni és hogy sosem fog németül megtanulni – ennek ellenére már folyékonyan beszélget bárkivel bármiről, csak néha még el-eljátszik egy-egy nyelvi drámát.
Ma újra félmaraton van. Reggel mikor elindultam futni, láttam a készülődést, azóta már hallom a dobokat itt lenn az utcánkban – itt fognak futni...
Közben kitört a tavasz, a szokásos tavaszi virágerdő vár a Tiergartenben, de az emberek, ahelyett, hogy kiengedtek volna, mintha ingerültebbek lennének. Szombaton, mikor 20 fok feletti (berlini léptékkel mérve) hőség tombolt, leglább 5 koccanásos balesetet láttam útközben. Mostanában szoombatonként már 6 órám van, mert az egyik mérnököm hétfőnként valahol vidéken egy tesztpályán dolgozik, így egy időre szombatra kerültek az óráink. Nem mondom, hogy nagy öröm szombaton is 4-ig melózni, de hát fogjuk fel kommunista szombatként és mindjárt más érzés – a tudat, hogy építem a kapitalizmust.
Apropó kapitalizmus, a válság még nem ért ide, de most már biztosan jön, mert hamarosan letelnek a Kurzarbeitos félévek (addig támogatja az állam a csökkentett munkaidőben való foglalkoztatást) és megkezdődnek a nagy elbocsátások. Sajnos nekem két cégem is Daimler beszállító – márpedig az autóiparra (és különösen a Mercire) üt a válság a legnagyobbat, szóval most közösen reménykedünk. A másik mérnököm autófejlesztési projektje véget ért és újabb megrendeléseket nem kapnak – állítólag leállnak az autóiparban a nagy fejlesztésekkel. Eszembe jutott Gabika, hogy vajon náluk mi a helyzet – nem tudom, hogy hogy állnak az új önindítókkal.
Sok a tennivaló mostanában, még mindig élvezem, bár néha fárasztó az állandó rohanás, főleg a vonatok üldözése néha stresszes... A napjaimat főleg tanítványok töltik ki; csak róluk tudnék mesélni – de mivel ők töltik ki a napjaimat, legalább most hétvégén nem akarok velük sokat foglalkozni, így most többet nem mesélek.
Jövő héten húsvét, mi pedig reménykedve a jó időben a népszerű kirándulóhelyre, Rügenbe utazunk, majd onnan hozok beszámolót.
 

Rejtvény: ki találja meg a képen Magyarországot?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://exberliner.blog.hu/api/trackback/id/tr31047198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása